Last Comment
kezia 19:15
Tην είδα στο σινεμά και κατά τη γνώμη όλων μας που την παρακολουθήσαμε εκεί είναι προφανέστατα αμερικανική προπαγάνδα - φαινομενικά θίγει ζητήματα ιδιωτικότητας, πλουτισμού κάποιων και ελέγχου των μελών των κοινωνιών μέσω των σόσιαλ μίντια, και της επικινδυνότητας της συγκέντρωσης στοιχείων και έκθεσης του καθενός μέσω μίας τεράστιας βάσης δεδομένων υποτιθέμενα προσβάσιμη από όλους .... Αντιπαθώ τον Τομ Χανκς και σε αυτή την ταινία τον βρήκα πολύ ταιριαστό στο ρόλο του γλοιώδους, χειριστικού υποκειμένου, όπως ακριβώς και παρουσιαζόταν. Η ταινία δεν είναι τόσο βαρετή ή κακοφτιαγμένη που να δικαιολογεί τη βαθμολογία, εκτός αν το κοινό αντιλήφθηκε το σκοπό της. Η ατμόσφαιρα που επικρατεί στο κάμπους της εταιρίας παραπέμπει πετυχημένα σε αίρεση, με τους ανθρώπους να λειτουργούν σα ζόμπι ακολουθώντας φανατικά τον αρχηγό τους. Η ταινία φαίνεται να απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό που έχει αρχίσει να δείχνει σκεπτικισμό ως προς τα σόσιαλ μίντια, συμφωνώντας φαινομενικά ως προς τους κινδύνους τους εκ πρώτης αλλά καταλήγοντας να ανατρέπει την αρχική ιδέα, υποστηρζίοντας και πάλι τον περιορισμό της ελευθερίας και τον έλεγχο ανά πάσα στιγμή, με ένα τέχνασμα ... Η επιλογή του θύματος είναι κατά τη γνώμη μου άστοχη (θα μπορούσαν να είχαν επιλέξει ένα άλλο επάγγελμα και άλλη πρόφαση της 'καταδίωξής' του, γτ ως έχει είναι φυσικό κάποιος να μην ταυτιστεί μαζί του, όπως επιδιώκει η ταινία). Ενδιαφέρουσα να τη δει κανείς για να έχει μία ιδέα πώς βήμα βήμα επιχειρείται να αποδομηθεί η απαίτηση για ελευθερία μέσα από τον κινηματογράφο, όταν αυτός χρησιμοποιείται με απώτερες βλέψεις.
Y.Γ. Δε νομίζω ότι η Μέι ερωτεύτηκε το συνάδελφό της όπως λέει στην περιγραφή.
kezia 18:17
Eπειδή με ενδιαφέρει πολύ η ζωή στη Ν.Ζηλανδία και δεν έχουμε συχνά ευκαιρία να βλέπουμε ταινίες από την ήπειρο αυτή, έσπευσα να τη δω (έχει και καλή βαθμολογία) αλλά απογοητεύτηκα - πρόκειται για αληθινή ιστορία για τις οποίες τρελαίνομαι, αλλά ούτε αυτό με έπεισε να την αποδεχτώ καλύτερα (στη wikipedia θα διάβαζα τα ίδια και περισσότερα) - έχει δυο τρεις καλές σκηνές (τραγική αυτή προς το τέλος με τα τσιγάρα, όποιος τη δει θα καταλάβει), αλλά είναι πολύ αργή, χωρίς διαλόγους, αποτυπώνοντας τα γεγονότα ως συνέβησαν (ένας πυροβολισμός κάθε τέταρτο πχ) αλλά μη εμβαθύνοντας καθόλου - νομίζω ότι ο σκηνοθέτης προσπάθησε με τη λιτότητα αυτή να δημιουργήσει ατμόσφαιρα η οποία όμως σε μένα δε 'βγήκε' - καμία εξήγηση για τίποτα, απλά ένας 'περίεργος' άνθρωπος, τον οποίο δεν προλαβαίνουμε καν να γνωρίσουμε, τρελαίνεται εντελώς ξαφνικά και αρχίζει να πυροβολεί αδιακρίτως μάλλον πάσχοντας και από μια μανία καταδίωξης, επί δύο ημέρες πριν τον σταματήσουν ... μπορεί βέβαια να μην έμαθε και κανείς ποτέ τίποτα γι αυτόν εξ ου και το έλλειμμα αυτό, αλλά δεν υπήρχε κατά τη γνώμη μου ούτε κάτι άλλο α το αναπληρώσει αυτό στην ταινία  . Αξιοσημείωτη είναι η έλλειψη έστω υποτυπώδους αντιμετώπισης βίαιων περιστατικών τέτοιων στην επαρχία αυτή 9ακόμα και όσον αφορά τα ασθενοφόρα) αλλά αυτό μάλλον είναι αληθινή κατάσταση και έχουμε συνηθίσει από τις αμερικανικές ταινίες να εισβάλουν οι ειδικές μονάδες στο άψε σβήσε ... πράγματι αν σκεφτεί κανείς τις λεπτομέρειες είναι πολύ δύσκολα περιστατικά αυτά - διάβασα ότι η ψυχική κατάσταση του δολοφόνου αποτυπώνεται εξαιρετικά, εμένα δε με κάλυψε για να μπω στην ψυχοσύνθεσή του ένα στρώμα από φούμο ....
kezia 18:02
Ήθελα να δω μια ταινία ελαφριά να χαλαρώσω το μεσημέρι και διάλεξα αυτή - ε, και χαλάρωσα - φυσικά δεν είναι ταινία αξιώσεων αλλά βλέπεται ευχάριστα, είναι μία εφηβική κοινωνική κομεντί γύρω από τις σχέσεις μίας ομάδας κοριτσιών σε μία κατασκήνωση, όπου ένα στοίχημα βγάζει τον καλύτερο και το χειρότερο εαυτό τους. Οπωσδήποτε δνε προχωρά σε βάθος ... Παρακολουθούμε τις πρώτες ερωτικές αναζητήσεις τους, τους συνήθεις προβληματισμούς τους, τις απόπειρές τους για ένταξη για να νικήσουν τη μοναξιά τους ... καλές ερμηνείες, δροσερές, από όλες τις κοπέλες - συμπρωταγωνιστεί ο Ματ ντίλον ως νιάναρο και σε δεύτερο ρόλο πάλι η Σίνθια Νίξον (τελευταία όλο πετυχαίνω τη Μιράντα τους σεξ εντ δε σιτυ παιδούλα, μέσα από ταινίες του σάιτ) - έχει και όμορφες μουσικές επιλογές, νομίζω, αν και δεν είμαι της εποχής, η όλη ατμόσφαιρα θα φέρει μία νοσταλγία στους θεατές της γενιάς εκείνης. Δυστυχώς η ποιότητα εικόνας δεν είναι πολύ καλή και οι υπότιτλοι δεν είναι καλοί ούτε αυτοί, παρ' όλ' αυτά βλέπεται smile (κυρίως απο γυναίκες λολ)
Walt Disney
Η Πριγκίπισσα Των Μαργαριταριών / Barbie: The Pearl Princess (2014)
The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water / Μπομπ Σφουγγαράκης έξω από το βυθό (2015)
Barbie: Στη λίμνη των κύκνων (2003)
King Of Dreams / Ο Βασιλιάς των Ονείρων
Σας προτείνουμε
Man on Fire - Δια Πυρός και Σιδήρου (2004)
Man of the Year (2006)
Inception (2010)
Unstoppable (2010)
Chat Box